De Correspondent
Voor De Correspondent, het online journalistieke platform, corrigeer ik sinds 2015 de stukken op de site. Daarnaast heb ik sinds 2015 alle boeken van De Correspondent gecorrigeerd. Daartoe behoren onder andere Hoe gaan we dit uitleggen (2019) van Jelmer Mommers, De meeste mensen deugen (2019) van Rutger Bregman en Rotterdam (2022) van Arjen van Veelen.

De meeste mensen deugen (2019) van Rutger Bregman

Koninklijk Concertgebouworkest
Bij het Koninklijk Concertgebouworkest werk ik sinds 2014 voor de afdeling Marketing, Communicatie & Verkoop. Ik ben (mede)verantwoordelijk voor de communicatie met abonnees en kaartkopers – wat betekent dat ik zowel wervende als informatieve mails opstel, klantonderzoek doe en meedenk over campagnes om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Stichting Senia
Voor Senia, de stichting die ruim 1.500 leesclubs onder haar hoede heeft, schrijf ik leeswijzers over romans en biografieën. De leeswijzers vormen een leidraad voor de leesclubbijeenkomsten die Senia faciliteert. 

Romans die ik voor Senia heb besproken, zijn onder andere Het puttertje (2013) van Donna Tartt, De laatste ontsnapping (2014) van Jan van Mersbergen, Wij geluksvogels (2014) van Amy Bloom en Honolulu King (2015) van Anne-Gine Goemans. In 2020 schreef ik de leeswijzer over Normale mensen (2018) van Sally Rooney.

Een leesclubbijeenkomst van Senia. Foto: Stichting Senia

Bij de oprichting van de leesclubs voor biografieën maakte ik de opzet voor de nieuwe leeswijzers. Tot de biografieën die ik heb besproken, behoren Steve Jobs (2011) van Walter Isaacson, De lange weg naar de vrijheid (1994), de autobiografie van Nelson Mandela, en Anna (2002), de biografie over Annie M.G. Schmidt, geschreven door Annejet van der Zijl.

En vele anderen…
Daarnaast heb ik schrijf-, redigeer- en correctieklussen gedaan voor opdrachtgevers als De Bezige Bij, A.W. Bruna Uitgevers, HarperCollins Holland, Uitgeverij Bornmeer, muziekmagazine Preludium, GroningenLife, MGG Netherlands en Scribbr – en voor vele particulieren. Benieuwd of ik ook voor jou iets zou kunnen betekenen? Stuur gerust een mailtje naar info@tiltekstwerk.nl.