De Correspondent
Voor De Correspondent, het online journalistieke platform, corrigeer ik de stukken op de website. Daarnaast heb ik sinds juli 2015 alle boeken van De Correspondent gecorrigeerd. Daartoe behoren onder andere Amerikanen lopen niet (2018) van Arjen van Veelen, Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) (2018) van Sanne Blauw, De tweede (2019) van Lynn Berger, Hoe gaan we dit uitleggen (2019) van Jelmer Mommers, De meeste mensen deugen (2019) van Rutger Bregman, Het recht van de snelste (2020) van Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet en Zo hadden we het niet bedoeld (2021) van Jesse Frederik.

De meeste mensen deugen (2019) van Rutger Bregman

Stichting Senia
Voor Senia, de stichting die bijna duizend leesclubs onder haar hoede heeft, schrijf ik leeswijzers over romans en biografieën. De leeswijzers vormen een leidraad voor de leesclubbijeenkomsten die Senia faciliteert. Ze bevatten een samenvatting, een analyse, een korte receptiegeschiedenis, informatie over de auteur en een lijst met discussievragen.

Romans die ik voor Senia heb besproken, zijn onder andere Het puttertje (2013) van Donna Tartt, De laatste ontsnapping (2014) van Jan van Mersbergen, Wij geluksvogels (2014) van Amy Bloom en Honolulu King (2015) van Anne-Gine Goemans. In 2020 schreef ik de leeswijzer over Normale mensen (2018) van Sally Rooney.

Een leesclubbijeenkomst van Senia. Foto: Stichting Senia

Bij de oprichting van de leesclubs voor biografieën maakte ik de opzet voor de nieuwe leeswijzers. Tot de biografieën die ik heb besproken, behoren Steve Jobs (2011) van Walter Isaacson, De lange weg naar de vrijheid (1994), de autobiografie van Nelson Mandela, en Anna (2002), de biografie over Annie M.G. Schmidt, geschreven door Annejet van der Zijl.

…en vele anderen
Daarnaast heb ik schrijf-, redigeer- en corrigeerklussen gedaan voor opdrachtgevers als De Bezige Bij, A.W. Bruna Uitgevers, HarperCollins Holland, Uitgeverij Bornmeer, het Koninklijk Concertgebouworkest, muziekmagazine Preludium, GroningenLife!, MGG Netherlands en Scribbr – en voor vele particulieren.