Redigeren en persklaar maken
Als redacteur ben ik in te zetten vanaf de eerste stappen in het schrijfproces, door mee te denken over de vorm of structuur van een verhaal. Maar ook als de tekst er al is, door hem te controleren op juistheid, begrijpelijkheid en leesbaarheid. Vanzelfsprekend let ik daarbij op verhaspelingen, anglicismen en de beruchte dt-fouten.

Corrigeren
Correctie is redactiewerk op detailniveau: ik haal de laatste taal- en stijlfoutjes uit een tekst, controleer namen van bedrijven en personen en zorg voor consistentie. Als corrector ben ik de laatste die naar een tekst kijkt voordat hij wordt gepubliceerd. Voor De Correspondent, het online journalistieke platform, corrigeer ik sinds 2015 de stukken op de site en (misschien nog wel leuker) de boeken die De Correspondent publiceert.

De paperbackcollectie van De Correspondent

Schrijven
Schrijven doe ik het liefst over taal en boeken – zoals in de leeswijzers die ik voor Senia schrijf. Maar ook onderwerpen als films en series, beeldende kunst en (klassieke) muziek hebben mijn interesse. Over dit laatste onderwerp heb ik voor het Koninklijk Concertgebouworkest de afgelopen jaren honderden mails opgesteld.