Ik ben Annelieke Tillema, zesendertig en van jongs af aan gefascineerd door taal en boeken. Na op mijn achttiende te zijn toegelaten tot kunstacademie Minerva (want ook van tekenen kon ik geen genoeg krijgen) wist ik het opeens heel zeker: liever nog dan met beeld werkte ik met taal. Ik begon aan een studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Drie jaar later koos ik voor de onderzoeksmaster Literary and Cultural Studies aan diezelfde universiteit.

En in de zomer van 2013 richtte ik Til Tekstwerk op. In eerste instantie om af en toe opdrachten te kunnen doen, naast de banen die ik had (bij een ggz-instelling, bij een boekhandel, bij een culturele instelling). Maar al gauw bleven de opdrachten binnenkomen en kon ik doen wat ik het allerliefst doe: schrijven en redigeren, van tijd tot tijd afgewisseld met een andere klus.

Mijn kracht als redacteur? Als veellezer¬†ben ik vertrouwd met zowel fictie als non-fictie, heb ik een grote algemene kennis en ben ik geoefend in het zien van de kleinste foutjes, waardoor ik teksten op grote lijnen √©n in detail naar een hoger plan til. Jawel, til…