Redigeren en persklaar maken
Als redacteur ben ik inzetbaar vanaf de eerste stappen in het schrijfproces, door mee te denken over de vorm of structuur van een verhaal. Maar ook als de tekst er al is, door deze te controleren op juistheid, begrijpelijkheid en leesbaarheid. Vanzelfsprekend let ik daarbij op verhaspelingen, anglicismen en de beruchte dt-fouten.

Corrigeren
Correctie is redactiewerk op detailniveau: ik haal de laatste taal- en stijlfoutjes uit een tekst, controleer namen van bedrijven en personen en zorg voor consistentie. Als corrector ben ik de laatste die naar een tekst kijkt voordat deze wordt gepubliceerd. Voor De Correspondent, het online journalistieke platform, corrigeer ik doordeweeks (bijna) alle stukken.

Schrijven
Schrijven doe ik het liefst over taal en boeken – zoals in de leeswijzers die ik voor Senia schrijf. Maar ook andere onderwerpen hebben mijn interesse: films, beeldende kunst, muziek, filosofie en gezondheid.

Proeflezen
Met veel plezier schrijf ik ten slotte leesrapporten voor de fondsredacties van uitgeverijen. In deze rapporten zet ik zo helder mogelijk uiteen waarom een boek het volgens mij wel of niet in zich heeft een succes te worden.